Mitä tekisimmekään ilman rock ‘n’ rollia?

Rock n Roll on yksi maailman kaikkien aikojen kuunnelluimmista, ellei kuunnelluin musiikkilaji. Iron Maiden, Metallica, Children Of Bodom, Judas Priest, Anthrax, sekä n. miljoona muuta bändiä ovat rockin historiaan muodostaneet kuvainnollisesti kappaleen, joka ei tule koskaan pyyhkiytymään historiankirjoistamme pois.

Rock-musiikki sytyttää ja herättää tunteita, joita ei pysty tuomaan esillä millään muulla tavalla ja se jos joku on todella erikoista nykypäivän maailmassa. Vaikka esimerkiksi tiede on jo kehittynyt vaikka kuinka ja pitkälle, emme pysty vieläkään kunnolla selittämään, miksi musiikki saa meidät tuntemaan kuten tunnemme. Musiikki saa meidät surulliseksi, iloiseksi ja kaikkea siltä väliltä, mutta ei kuitenkaan niin kuin “normaalisti” olet tottunut tuntemaan. Musiikilla on jopa parantavia vaikutuksia, sillä se on todistettu auttavan ihmisiä jotka esimerkiksi taistelevat masennuksen parissa. Masennus itsessään on myös hyvin “uusi” sairaus, jota ei ole vielä tarpeeksi tutkittu, eikä sen yhteyttä musiikkiin ole pystytty tieteellisesti selvittämään, mutta selkeitä tuloksia tämän positiivisista vaikutuksista on kuitenkin olemassa.

Rock musiikin soittaminen

Kukapa ei tahtoisi olla seuraava Freddie Mercury, tai James Hetfield? Tosiasia on kuitenkin valitettavasti se, että kaikista meistä ei voi tulla supertähtiä rock-musiikin tähtitaivaan alle. Rock-musiikissa kilpailu on kovempaa kuin missään muualla, sillä uusia bändejä ja artisteja tulee tuhansia, ellei kymmeniä tuhansia joka päivä, ympäri maailmaa. Mikäli siis kuvittelet maailman kirkkaimpaan kärkeen nousemista, valmistaudu tekemään erittäin paljon töitä.

Maailman parhaat rock-muusikot ovat aloittaneet musiikillisen taipaleensa jo aivan taaperoiästä, sillä myöhemmällä iällä musiikkiin on enää vaikea kasvaa sisää. Kyseessä on niin tunnepohjaiseen toimintaan perustuva aktiviteetti, että sitä on vaikea oppia, ellei mukana ole todellista intohimoa musiikkiin, sekä juuri rock-musiikkiin tyylinä. Teknisestihän rock ei ole niin monimutkaista miltä se kuulostaa, sillä se juontaa juurensa 1930, 40 ja 50 luvuilta jolloin rock-musiikin synty-hetkiä elettiin. Musiikkia soitettiin yleensä 3-4 soinnulla, ns. “power-sointuja” hyväksikäyttäen. Tämän johdosta jalostui rock, jonka ensimmäisenä suuren yleisön tietoisuuteen toi kukapa muukaan, kuin The Beatles. Englannin Liverpoolista lähtöisin oleva The Beatles on maailman kaikkien aikojen menestynein bändi, eikä mikään ihme. He olivat todellisia pioneerejä, eikä meillä todennäköisesti olisi tällaista rock-musiikin genreä, ellei neljä nuorta poikaa pitkissä tukissaan olisi päättänyt lähteä soittamaan hieman erilaisempaa musiikkia.

Rock-musiikkia elokuvissa ja peleissä

Räväkästä tyylistään tunnettu rock-musiikin genre sopii myös mainiosti muuhunkin, kuin pelkkään soittamiseen. Sitä on kautta aikojen käytetty niin valkokankaalla tunnelmaa luomassa, kuin nettipeleissä jännitystä rakentamassa. Mm. www.pelaajaihastu.com sivustolle on listattu useita nettipelejä tarjoavia netticasinoita, jotka ovat teemattu mm. 1950-luvun rockin taustoilta! Nämä ovat erinomaisia esimerkkejä siitä, miten paljon musiikillisella valinnalla on merkitystä pelin viehättävyyteen, sillä tarjolla olevat pelit ovat todella koukuttavia.

Rock-musiikin tulevaisuus

Rock-musiikin tulevaisuudesta on hauska keskustella, koska se ei ole kovin monimutkainen aihe. Rock-musiikki on pysynyt muodissa siitä asti kun se on keksitty. Itse musiikki on pysynyt hyvinkin samankaltaisena vuosikymmenet, vaikka tyylilajit ovat hieman muuttuneet ja soundeja on jalostettu. Ei ole mitään syytä, miksi näin ei tulisi jatkumaan vielä seuraavatkin vuosikymmenet, sillä rockilla on kuolemattomat juuret maapallomme historiassa. Vaikka sukupolvenvaihdos onkin edessä, emme jaksa uskoa että se vaikuttaisi millään tavalla rock n rolliin, joka kaikki nämä vuodet on pitänyt pintansa erilaisia, sekä uusia vaikutteita vastaan. Nähtäväksi jää, kuka tulee olemaan rock-maailman seuraava supertähti!