Suomen tunnetuimmat rockbaarit

Suomen baarit ovat ympäri vuoden auki, mutta erityisesti kevät- ja kesäaikoina baarien monipuolinen tarjonta näkyy katukuvassa monipuolisten terassien muodossa. Rock-baarit sekä näiden terassit kuuluvat kaupungista riippumatta suomalaiseen katukuvaan kesäisin. Matkatessa Suomen halki löytää lähes jokaisesta kylästä ja kaupungista paikallisen rock-baarin. Kyseisten baarien live-esiintyjät saattavat vaihdella paikallisista kokoonpanoista aina suurimpiin nimiin asti. Lähes Suomen jokaisesta kolkasta löytävät rock-musiikin ystävät samanhenkistä tarjontaa.

Suomen tunnetuimmat rock-baarit, kuten Tavastia-klubi Helsingissä, tarjoilevat live-esiintyjiä aina paikallisista kokoonpanoista maailmankuuluihin esiintyjiin, kuten Nightwish, Hanoi Rocks ja yhä enenevissä määrin myös ulkomaiset kokoonpanot. Perinteiseen suomalaiseen baarikulttuuriin kuuluu vahvasti myös karaoke. Jos toiveena on rentoutua oluen, ruoan ja hyvän musiikin parissa, löytyy karaokebaareja yleensä joka sormelle ainakin isommista kaupungeista. Näissä baareissa kerrokset on jaettu usein siten, että karaokepuoli on erikseen live-bändin soittaessa toisessa kerroksessa – jokaiselle jotakin!

Helsingin rock-baarit

Suomen pääkaupungissa Helsingissä baarien valikoima on monipuolinen. Yksi kaupungin tunnetuimpia rock-henkisiä baareja on Tavastia Urho Kekkosen kadulla. Tavastia on 70-luvulta asti viihdyttänyt asiakkaitaan monipuolisilla esiintyjillä ympäri maailman. Suomen tunnetuimmat rock-bändit kuten Nightwish, Hanoi Rocks, Mokoma sekä Children of Bodom ovat kaikki esiintyneet kyseisellä yökerholla. Tavastia on saanut mainintoja myös ulkomailla uskottavasta rock-henkisestä miljööstään sekä monipuolisesta ruoka- ja juomatarjonnasta, joka ei jätä kylmäksi.

Helsinki tarjoilee rock-henkisille kävijöilleen aidon ja alkuperäisen Tavastian lisäksi monta muutakin vaihtoehtoa. Tunnetuimpia ovat Bar Bäkkäri, On the Rocks ja Bar Loose. Maailman tunnetuin vanhan ajan rock henkeä edustava kahvila Hard Rock Cafe löytyy myös Helsingistä. Koska kyseessä on maailman yksi rock-pääkaupunki, on Helsingissä mahdollista kuulla rock-musiikkia sekä live-esityksiä myös perinteisillä klubeilla kuten Club Circuksessa, missä muun muassa Poets of the Fall -bändi on esiintynyt.

Erikoismaininta: Bar Bäkkäri – Helsinki

Suomen tunnetuimpien rock-baarien listaan kuuluu myös Bar Bäkkäri. Kyseinen baari avasi ovensa vuonna 2009, jonka jälkeen sen maine on kasvanut nopeasti, ei vähiten maineikkaiden jatkojensa ansiosta. Bändit kuten Nightwish, Mastodon sekä Korn ovat viettäneet aikaa kyseisessä baarissa keikkojen jälkeen. Bar Bäkkärin yksi vetonaula on sen pitkä aukioloaika, sillä kyseinen klubi on auki jokaisena päivänä viikossa kello viidestä alkaen aina kolmeen asti yöllä.

Bar Bäkkäri on yksi NPG Finlandin omistamista baareista ympäri Suomen. Kyseinen konserni omistaa neljätoista ravintolaa ympäri Suomen, missä jokaisessa on oma teemansa. Koska rock on osa suomalaista kulttuuria, löytyy konsernilta myös muita kyseisen teeman baareja, kuten Apollo Club. Apollo on niin ikään tunnettu monipuolisesta tarjonnastaan. Kyseisellä klubilla saattaa kuulla live-musiikin lisäksi muun muassa stand up -komediaa. Lisäksi tunnetun klubin alakerrassa on suosittu karaokepuoli.

Rock-baarit muualla Suomessa

Suomi tunnetaan tuhansien järvien lisäksi tuhansien rock-bändien maana. Mikäli matkaa ympäri Suomea, löytyy jokaisesta kaupungista vaihtoehto, jossa vierailla. Tarjonta on monipuolista aina Helsingistä Lappiin asti, ja omaa kantakuppilaansa etsivillä on mahdollisuus olla jopa valikoivia. Pohjoisen tunnetuimpia rock-baareja ovat Levin Hullu Poro, jonne suomalaiset rock-musiikin ystävät matkustavat vuosittain nauttimaan laskettelurinteistä ja aidosta rock-hengestä. Matkustaessa kohti Lappia, löytyy matkalta esimerkiksi Oulun Hevimestari-ravintola, jossa rock soi ja karaoke raikaa.

Erikoismaininta: Whisky Bar – Turku

Suomen entinen pääkaupunki Turku tarjoilee luonnollisesti omat vaihtoehtonsa rock-musiikin ystäville. Yksi Turun tunnetuimmista rock-baareista on Bar Whiskey Yliopistonkadulla. Kyseinen baari on saanut erikoismainintoja ja palkintoja Turun parhaana baarina monena vuonna peräkkäin. Baarin tunnelma painottuu nimensä mukaisesti viskinhuuruiseen tunnelmaan, ja siellä saattaakin kuulla live-esityksiä vanhan ajan rock-henkeen sopivasti. Rock-pitoinen radiokanava Radio City on nostanut kyseisen baarin vuosien saatossa toistuvasti esille Turun parhaana rock-baarina.

Turun yöelämään ilmestyy jatkuvasti uusia tulokkaita, kuten ravintola ja yökerho Gong. Kyseinen ravintola sijaitsee Humalistonkadulla ja tarjoilee live-esityksiä monipuolisesti sekä paikallisille että turisteille räätälöityinä. Vaikka klubi ei pääasiassa mainosta itseään rock-teemaisena yökerhona, on kyseinen ravintola käymisen arvoinen myös rock-faneille. Esiintyjinä saattaa kyseisellä klubilla vierailla sellaisia nimiä kuin Maj Karma, Dynazty sekä Dead Elvis & His One Man Grave, jotka eivät taatusti jätä rock-musiikin ystäviä kylmäksi.

Suomi maailman kärjessä

Pohjoismaat kuten Suomi, Ruotsi ja Norja ovat tunnettuja järvistä, vihreästä luonnosta, kylmistä talvista — ja tietysti rock-musiikista! Suomi ja Norja kilpailevat vuosittain siitä, kummassa maassa on enemmän rock- ja heavy-bändejä kaupunkia kohden. Lukuisat turistit valitsevat vuosittain lomakohteeksi Suomen niin eksoottisen luonnon kuin skandinaavisen kulttuurin takia. Tähän kulttuuriin on vuosien saatossa liitetty vahvasti raskas musiikki. Tämä näkyy erityisesti baarien ja ravintoloiden tarjonnassa ja miljöössä. Suomen baarikulttuuri tarjoaa vaihtoehtoja perinteisistä yökerhoista aina heavy rock -teemapubeihin.

Suomen suurimmissa kaupungeissa, kuten Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa, on jokaisessa oma monipuolinen rock-baareista koostuva tarjontansa. Suomi listautui viime vuosina ensimmäiseksi mittauksessa, jossa määriteltiin sitä, missä maassa on eniten rock-bändejä per miljoona ihmistä. Tämä osoittaa selkeästi, että mikäli etsii rock-baaria vierailtavaksi, on Suomi oikea paikka aloittaa etsinnät. Ne ovat myös oivallisia paikkoja näyttää ulkomailta matkustaville kavereille suomalaista kulttuuria sen ärhäkimmässä muodossa!